Raita-kastike
Raita on jogurttikastike, joka sopii mainiosti yhteen mausteisen ruoan kanssa. Juustokuminalla, chillä ja tuoreella mintulla maustettu kastike raikastaa intialaisen ruoan.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Raita
- 2 dl jogurttia
- ½ kpl kurkkua
- ½ tl jeeraa eli juustokuminaa
- ¼ tl suolaa
- 1-2 tl korianteritahnaa
- 1 ripaus chili-jauhetta tai
- 1 ripaus cayennepippuria
- 1 ripaus mustapippuria
- 1 rkl tuoretta minttua
Koristeeksi
- 2-3 lehteä tuoretta minttua tai korianteria
- 1 tl hienoksi hakattua punasipulia
Valmistusohje
Raita-kastike valmistuu näin:
1. Kuori ja raasta kurkku karkeaksi raasteeksi. Siirrä raaste siivilään, lisää hieman suolaa ja valuta hyvin. 2. Yhdistä kaikki raita-kastikkeen aineet, tarkista maku ja koristele halutessasi tuoreella mintulla ja punasipulihakkeluksella. 3. Tarjoa raita intialaisen ruoan tai grilliruokien lisukkeena.
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Innostu intialaisesta ruoasta
Kommentoi
Kommentoi juttua: Raita-kastike