Seesamipavut
Seesamilla maustetut ovat aterian mainio lisuke.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
- 600 g tuoreita, vihreitä papuja
- 0.5 dl oliiviöljyä
- 2 tl seesamiöljyä
- 1 tl sormisuolaa
- ripaus rouhittua mustapippuria
- 2 rkl seesaminsiemeniä
Valmistusohje
Seesamipavut
Seesamipavut on nopea ja maukas lisäkeruoka aterialle. Vihreät pavut saavat makua seesaminsiemenistä.
1. Poista pavuista kannat, huuhtele ja valuta lävikössä. Kiehauta laakealla paistinpannulla desi vettä. Lisää pavut ja peitä kannella. Anna papujen höyrystyä täydellä teholla muutama minuutti. Poista kansi ja kuumenna, kunnes vesi on täysin höyrystynyt pois.
2. Lisää kuumien papujen joukkoon öljyt ja anna papujen saada hieman väriä. Ravistele pannua välillä, jotta kaikki pavut paistuvat tasaisesti. Mausta pavut ja ripottele lopuksi joukkoon seesaminsiemenet.
Kokeile myös muita maukkaita kasvislisäkkeitä: Paahdettu kurpitsasalaatti Lämmin juuressalaatti Höyrytetyt kaalit Ruoka.fi: Timjamitomaatit
Kuva: Sampo Korhonen/OM-arkisto
Kommentoi
Kommentoi juttua: Seesamipavut