Sieni-kvinoasalaatti
Paistetuista sienistä ja kvinoasta syntyy uunissa paahdettujen tomaattien kanssa ruokaisa salaattiateria.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
- 250 g miniluumutomaatteja
- 1 rkl öljyä
- 1 tl omenaviinietikkaa
- suolaa ja mustapippuria
- 2 valkosipulinkynttä
- oreganoa tai basilikaa
- 1 tl ruokosokeria
- 2 dl kvinoaa
- 5 dl vettä
- 1 tl suolaa
- noin 250 g tatteja, haperoita siitakkeita tms. sieniä
- 1 sipuli
- öljyä
- salaatinlehtiä
- siemenseosta
Valmistusohje
1. Kumoa tomaatit uunivuokaan. Mausta öljyllä, etikalla, suolalla, pippurilla, yrteillä, valkosipulilla ja sokerilla. Paahda uunissa 200 asteessa noin 45 minuuttia.
2. Keitä kvinoaa 20 minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Valuta siivilässä.
3. Silppua sipuli ja sienet, ja ruskista öljyssä. Mausta suolalla ja pippurilla.
4. Lusikoi vadille kvinoa, kumoa tomaatit ja sienet päälle. Asettele reunoille salaattia ja pinnalle siemenseosta.
Lisää reseptejä:
Orakassalaatti Ruoka.fi:
Kommentoi
Kommentoi juttua: Sieni-kvinoasalaatti