1. Keitä punajuuret kuorineen kypsiksi kevyesti suolalla maustetussa vedessä, noin 40 min. Anna punajuurien jäähtyä. Kuori ne ja leikkaa lohkoiksi. (Voit halutessasi keittää punajuuret valmiiksi edellisenä päivänä.2. Marinoi punasipulit. Sekoita seesamiöljy, balsamico ja mausteet kulhossa. Halkaise punasipulit. Leikkaa aivan ohuiksi viipaleiksi. Lisää sipuli kastikkeen joukkoon. Sekoita. Anna marinoitua muiden raaka-aineiden käsittelyn ajan.

3. Viipaloi päärynä. Kuutioi  juusto tai höylää se viipaleiksi.

4. Valmista salaattisekoitusta ei tarvitse huuhdella, mutta jos käytät muita salaatteja yhdistellen, huuhtaise ne juoksevan veden alla.

5. Kokoa salaatti annostelemalla laakean salaattivadin pohjalle salaattisekoitusta. Lisää kauniisti asetellen punajuurilohkot ja päärynäviipaleet. Lusikoi päälle marinoitua punasipulia kastikkeineen. Viimeistele annos juustoviipaleilla/kuutioilla ja saksanpähkinöillä. Valuta loppu kastike salaatille.

Tarjoa rapeakuorisen maalaisleivän kera.