Uunijuusto
Uunijuusto syntyy helposti. Sekoitat vain ainekset ja laitat juustomassan uuniin noin 40 minuutiksi. Herkullinen uunijuusto maistuu marjahillojen kanssa jälkiruokana.
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Uunijuusto:
- 3 dl vettä
- 2 dl maitojauhetta
- 1 kananmuna
- ripaus suolaa
Valmistusohje
- Sekoita ainekset ja kypsennä voidellussa vuoassa 175 asteen lämpöisessä uunissa noin 40 minuuttia. Tarjoa uunijuusto lämpöisenä tai kylmänä jälkiruoaksi sokerin, kanelin tai marjojen kanssa.
- Jos lisäät uunijuustoon veden asemesta maitoa, voit lisätä sitä runsaammin eli 5 dl.
- Jos käytät uunijuustoon Hyla-maitoa ja Hyla-maitojauhetta, niin alenna lämpötilaa, sillä Hyla-valmisteiset kypsennettävät ruoat ja leivonnaiset tummuvat herkemmin.
Vinkit:
- Parasta uunijuustoa tulee ternimaidosta. Pakastetun ternimaidon voi laittaa suoraan uuniin sulamaan. Lisää mausteeksi 1/2 -1 tl suolaa/1 l ternimaitoa. Kypsennä 175-asteessa noin tunnin ajan tai kunnes seos hyytyy ja on pinnaltaan kullankeltaista.
- Ternimaidon hyytymisen voi tarkistaa kuumentamalla sitä tilkan kattilassa. Jos maito hyytyy liian kovaksi, lisää tilkka tavallista maitoa tai vettä. Ellei ternimaito hyydy, lisää joukkoon kananmunia.
Katso myös: Itse tehty juusto: Katanjanmarjalla ja rosmariiniinillä maustettu piimäjuusto
Kommentoi
Kommentoi juttua: Uunijuusto