Intialainen kasvistagine
Intialainen kasvispata eli tagine valmistuu edullisista linsseistä, porkkanasta, sipulista ja kukkakaalista. Se valmistuu uunin sijaan liedellä hauduttaen ja maistuu ihanalta mausteisen kurkkuraidan sekä paahdetuilla manteleilla rikastetun couscousin kera.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
- Kevyt
Ainekset
Intialainen kasvistagine:
- 2 sipulia
- 2 porkkanaa
- 1 rkl öljyä
- 1 pieni kukkakaali
- 2 tl raastettua tuoretta inkivääriä
- 1 tl kurkumaa
- 1 rkl Garam masala -maustetta
- ½ tl suolaa
- 2 dl punaisia linssejä
- 5 dl vettä
Raitakastike:
- ¼ kurkku
- ripaus suolaa
- 1 prk (200 g) ruokajogurttia
- 1 tl garam masalaa
Lisäksi:
- tuoretta korianteria
- paahdetuilla mantelilastuilla rikastettua couscousia
Valmistusohje
Intialainen kasvistagine tehdään helposti näin:
1. Valmista kastike. Kuori ja raasta kurkku karkeaksi raasteeksi. Nosta siivilään, lisää suolaa ja valuta hyvin. Yhdistä loput aineet. Nosta viileään maustumaan.
2. Kuori ja kuutioi sipulit ja porkkanat. Kuulota kevyesti öljyssä ja anna hautua padassa. Lisää paloiteltu kukkakaali, raastettu inkivääri, ja mausteet. Sekoittele hetki.
3. Huuhtele ja valuta linssit. Lisää linssit ja vesi. Hauduta kannen alla noin 15 minuuttia. Lisää tarvittaessa hieman vettä. Koristele tuoreella korianterilla.
4. Tarjoa intialainen kasvistagine pehmeäksi höyrytetyn, paahdetuilla manteleilla rikastetun couscousin kera.
Lue myös: Kurkuma maustaa herkulliset pataruoat ja muhennokset – neljä maukasta ohjetta maailmalta
Lue myös Anna.fi/ruoka: Intialainen currykastike on helppo tehdä myös kotona – katso 5 erilaista ohjetta
Kommentoi
Kommentoi juttua: Intialainen kasvistagine