Kaali-jauhelihapata
Kaali-jauhelihapata on kotiruokaklassikko vailla vertaa. Se on kevyttä, edullista ja helppoa valmistaa, mutta se myös paranee joka kerta lämmitettäessä. Pataa kannattaa tehdä siis kerralla kunnon satsi.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Kevyt
- Maidoton
Ainekset
Kaali-jauhelihapata:
- 600 g vähärasvaista naudan jauhelihaa
- 1 rkl öljyä
- 1 kg kaalia
- noin 250 g mukulaselleriä
- noin 400 g lanttua
- tilkka vettä
- oreganoa tai meiramia
- soijakastiketta tai vähärasvainen liemikuutio
Valmistusohje
Tee kaali-jauhelihapata näin:
- Kypsennä jauheliha teflonpannussa ilman rasvaa. Suikaloi kaali, selleri ja lanttu. Kuumenna padassa hiukan öljyä, lisää kasvikset ja anna niiden hautua.
- Lisää tarvittaessa tilkka vettä ja pienennä lämpöä. Lisää jauheliha ja mausta kaalipata oreganolla tai meiramilla, soijakastikkeella tai liemikuutiolla.
- Tarjoa pata sellaisenaan ruisleivän kanssa tai keitä lisäksi perunoita.
Lue myös: Herkuttele syksyisillä kaaliruoilla
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kaali-jauhelihapata