Paistetut muikut
Milloin viimeksi teit paistettuja muikkuja? Paistetut muikut on nopea, helppo ja herkullinen kalaruoka. Ruisjauhoissa pyöritellyt, voissa paistetut muikut kaipaavat seurakseen ainoastaan perunamuusia.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Laktoositon
- Munaton
Ainekset
Paistetut muikut:
- 600 g muikkuja (400 g perattuina)
- 1 dl karkeita ruisjauhoja
- 1 tl suolaa
Paistamiseen:
- voita
Valmistusohje
Paistetut muikut tehdään helposti näin:
1. Perkaa muikut. Sekoita lautasella suola ruisjauhoihin.
2. Kierittele muikut ruisjauhoissa. Jauhot tarttuvat paremmin, jos muikut voi kastaa ensin maitoon tai vatkattuun munaan.
3. Paista muikut voissa rapeiksi ja kullanruskeiksi molemmilta puolilta. Tarjoile paistetut muikut esimerkiksi perunamuusin kanssa.
Katso myös: Arjen ruokaklassikot: Paistetut muikut ja muut muikkuherkut
Katso myös Anna.fi/ruoka: Halstrattu yrttiahven
Kommentoi
Kommentoi juttua: Paistetut muikut
mistä olette saaneet nuo mehevät muikut?
Onko niitä saatavissa muualla euroopassa?
kiitos tiedosta etukäteen
On joo saatavilla
Muuten hyvä, mutta muikkujen tilalle silakat.