Hunajasuolatut silakat linnan kellarista
Tämä hunajasuolattujen silakoiden resepti on lähtöisin Turun linnan kellarista. Hunajasuolatut silakat ovat maistuneet Turun linnan joulupöydässä.
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
Hunajasuolatut silakat Turun linnan tapaan:
- 500 g silakkafileitä
- karkeaa suolaa
Marinointiliemi:
- 1.5 dl hunajaa
- 1.5 dl omenaviinietikkaa
- 1-2 punasipulia
Valmistusohje
- Ripottele vuokaan vähän karkeaa suolaa. Lado päälle silakkafileet selkä alaspäin ja ripottele kerrosten väliin suolaa. Anna silakoiden suolautua vuorokauden ajan.
- Valuta kaikki suola pois.
- Sekoita yhtä paljon viinietikkaa ja hunajaa. Pehmennä ohuiksi renkaiksi leikattu punasipuli 1 dl:ssä hunaja-etikkalientä. Jäähdytä liemessä. Lisää loput liemestä ja kaada liemi ja sipulirenkaat valutetuille silakoille.
- Anna maustua viileässä. Parin päivän kuluttua silakat ovat parhaimmillaan.
Katso myös: Herkutellaan silakalla – poimi parhaat ohjeet!
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Silakka ja muikku maailman malliin
Kommentoi
Kommentoi juttua: Hunajasuolatut silakat linnan kellarista