Imelletty perunalaatikko

Imelletty perunalaatikko 

60+
min
yli 60 min

Ainekset

2 kg perunoita
vettä
4 rkl vehnäjauhoja
noin 5 dl maitoa
3 rkl voita tai margariinia
suolaa
(siirappia tai sokeria)

Valmistusohje

  1. Valitse perunalaatikkoon jauhoinen perunalajike. Kuori perunat ja keitä ne pehmeiksi suolattomassa vedessä. Ota keitinvesi talteen. Soseuta perunat ja anna hiukan jäähtyä. Sekoita vähän jäähtyneeseen survokseen vehnäjauhot ja sen verran keitinlientä, että saat sakeahkon soseen.
  2. Peitä astia ja pidä lämpimässä paikassa 4-5 tuntia. Lämmin paikka voi olla lämpökaappi, vesihaude tai 50-asteinen uuni. Imeltyessään sose löystyy, muuttuu väriltään tummemmaksi ja makeutuu.
  3. Lisää maito, sulatettu rasva ja (mikäli haluat makeutta lisää) mausta varoen sokerilla tai siirapilla. Paista voidellussa vuoassa 150-175 asteessa 2-3 tuntia.

Tunnisteet

Sesongit ja teemat:
Ruokavalio:
Ateriatyyppi:
Raaka-aineet:
Kotiliesi