Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Intialainen kasvistagine

Intialainen kasvispata eli tagine valmistuu edullisista linsseistä, porkkanasta, sipulista ja kukkakaalista. Se valmistuu uunin sijaan liedellä hauduttaen ja maistuu ihanalta mausteisen kurkkuraidan sekä paahdetuilla manteleilla rikastetun couscousin kera.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Intialainen kasvistagine:

  • 2 sipulia
  • 2 porkkanaa
  • 1 rkl öljyä
  • 1 pieni kukkakaali
  • 2 tl raastettua tuoretta inkivääriä
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 rkl Garam masala -maustetta
  • ½ tl suolaa
  • 2 dl punaisia linssejä
  • 5 dl vettä

Raitakastike:

  • ¼ kurkku
  • ripaus suolaa
  • 1 prk (200 g) ruokajogurttia
  • 1 tl garam masalaa

Lisäksi:

  • tuoretta korianteria
  • paahdetuilla mantelilastuilla rikastettua couscousia

Valmistusohje

Intialainen kasvistagine tehdään helposti näin:

1. Valmista kastike. Kuori ja raasta kurkku karkeaksi raasteeksi. Nosta siivilään, lisää suolaa ja valuta hyvin. Yhdistä loput aineet. Nosta viileään maustumaan.

2. Kuori ja kuutioi sipulit ja porkkanat. Kuulota kevyesti öljyssä ja anna hautua padassa. Lisää paloiteltu kukkakaali, raastettu inkivääri, ja mausteet. Sekoittele hetki.

3. Huuhtele ja valuta linssit. Lisää linssit ja vesi. Hauduta kannen alla noin 15 minuuttia. Lisää tarvittaessa hieman vettä. Koristele tuoreella korianterilla.

4. Tarjoa intialainen kasvistagine pehmeäksi höyrytetyn, paahdetuilla manteleilla rikastetun couscousin kera.

Lue myös: Kurkuma maustaa herkulliset pataruoat ja muhennokset – neljä maukasta ohjetta maailmalta

Lue myös Anna.fi/ruoka: Intialainen currykastike on helppo tehdä myös kotona – katso 5 erilaista ohjetta


Kommentoi

Kommentoi juttua: Intialainen kasvistagine

Sinun täytyy kommentoidaksesi.