Kalamureke

Kalamureke 

60+
min
6 annosta
yli 60 min

Ainekset

500 g haukea
3 viipaletta ranskanleipää
tai paahtoleipää
2 dl kermaa
2 kpl kananmunia
1 kpl sipuli
puolikkaan sitruunan mehu
2 rkl hienonnettua tilliä
1 tl suolaa
1 tl sinappia
valkopippuria

Vuoan voiteluun:

margariinia
tai voita

Valmistusohje

 

  1. Kuori ja pilko sipuli. Hienonna tilli. Valmista kalamurekemassa yleis- tai monitoimikoneella. Laita kaikki ainekset koneen kulhoon ja jauha tasaiseksi massaksi. Tarkista maku.
  2. Painele murekemassa voideltuun leipävuokaan. Peitä vuoka foliolla ja paista 200-asteisessa uunissa vesihauteessa noin tunti, kunnes mureke on hyytynyt kokonaan.
  • Jos valmistat kalapyöryköitä tai -pihvejä, muotoile ne murekemassasta käsin tai kahden lusikan avulla. Paista kypsiksi voissa paistinpannulla tai leivinpaperilla peitetyllä uunipellillä 200-asteisessa uunissa.

Tunnisteet

Ruokavalio:
Ateriatyyppi:
Raaka-aineet:
11.4.2007
Kotiliesi