Kukkakaalikeitto
Samettinen kukkakaalikeitto sopii fiinimpäänkin ruokapöytää. Särmää hienostuneeseen soppaan tuo pinnalle lisättävä korianteriöljy.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
Kukkakaalikeitto
- 1 rkl voita
- 1 purjo (valkea osa)
- 600 g kukkakaalia
- 1 rkl sitruunamehua tai 1 dl valkoviiniä
- 1 l vettä
- 1 tl suolaa
- ¼ tl valkopippuria
- 2 dl ruokakermaa
Korianteriöljy
- 20 g korianterin lehtiä
- ½ dl oliiviöljyä
- 1 tl sitruunamehua
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
Valmistusohje
Kukkakaalikeitto valmistuu helposti näin:
1. Halkaise purjo ja huuhdo lehdet hyvin. Silppua purjo ja perkaa kukkakaali. Kuullota sipuli voissa, lisää kukkakaali, mausteet, sitruunamehu tai viini ja vesi. Keitä noin 20 minuuttia.
2. Soseuta kukkakaalikeitto ja lisää kerma.
3. Mittaa korianterin lehdet ja muut ainekset korkeaan astiaan ja jauha sauvasekoittimella mausteöljyksi kukkakaalikeiton pinnalle.
Vinkki! Kun haluat virittää kukkakaalikeiton juhlaan, mausta se aavistuksella aitoa vaniljaa.
Lue myös: 9 maittavaa kasvisreseptiä kukkakaalista – näin hyödynnät myös suosikkivihanneksen suojalehdet!
Lue myös Anna.fi: Kukkakaali-pinaattikeitto maistuu arkena ja juhlissa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kukkakaalikeitto
Kukkakaalikeitto ja korianteriöljy -reseptiä ei löydy!!!!!!!!