Lammaspata
Mausteinen lammaspata vie kielen mennessään! Padan hidas haudutus takaa lihan mureuden.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
- 2 kg karitsanpaistia tai paahtopaistia
- 1 karitsan potka
- öljyä tai juoksevaa rasvaa paistamiseen
- 3-4 sipulia tai punasipulia
- 1 valkosipuli
- kanelitanko
- 1 rkl suolaa
- 1 rkl muscovado- tai fariinisokeria
- 2 tl mustapippurirouhetta
- 5 dl punaviiniä
- 2 laakerinlehteä
- rosmariinin tai timjamin oksia
Valmistusohje
1. Leikkaa paisti kuutioiksi. Irrota potkan lihat luusta. Kuori ja lohko sipuli. Ruskista lihapalat, sipulit ja potkan luu. Poista valkosipulista päällimmäiset kuoret, leikkaa kynsien päät sekä kanta ja pane kokonaisena pataan. Lisää joukkoon mausteet, suola, sokeri ja viini.
2. Hauduta liedellä tai uunissa yli kaksi tuntia.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Lammaspata