Marokkolainen lihapata uunissa
Marokkolainen lihapata maustetaan marokkolaisittain kukkaisella ras el hanout -mausteseoksella ja luumuilla. Maukas lihapata kypsenetään hitaasti uunissa. Voit tehdä padan tavallisessa tai tagine-padassa.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
Marokkolainen lihapata:
- 600 g naudan luutonta etuselkää
- 2 porkkanaa
- 1 iso punasipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 3 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl Ras el Hanout -mausteseosta
- 1 rkl raastettua, tuoretta inkivääriä
- 1 tl paprikajauhetta
- ½ tl kurkumaa
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl rouhittua mustapippuria
- 3 dl lihalientä
- noin 3 dl tomaattimehua
- 10 kuivattua luumua
- 1 prk (285/170 g) esikeitettyjä kikherneitä
- 1 rkl hunajaa
Lisäksi
- ¼ ruukkua tuoretta korianteria
Valmistusohje
Marokkolainen lihapata valmistuu uunissa helposti näin:
1. Nosta liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen kypsentämistä. Leikkaa liha reiluiksi kuutioiksi. Kuori ja paloittele porkkanat ja punasipuli lohkoiksi. Kuori valkosipulinkynnet. Ruskista ensin lihat pannulla kahdessa erässä. Lisää loppulihojen joukkoon porkkanat, sipulit ja valkosipulinkynnet ja kääntele hetki.
2. Lisää mausteseos raastetun inkiväärin ja muiden mausteiden kanssa pannulle. Kääntele maut huolella sekaisin. Lisää kaikki lihat pannulle, ja anna seoksen hautua kannen alla miedolla lämmöllä 5 minuuttia.
3. Valuta seos tavalliseen tai tagine-pataan ja huuhtele pannu lihaliemellä. Valuta liemi pataan ja lisää joukkoon tomaattimehu. Nosta pata 175-asteiseen uuniin. Anna lihapadan hautua 2-3 tuntia tai kunnes liha on mureaa.
4. Lisää loppuvaiheessa pataan luumut, huuhdellut kikherneet ja hunaja ja anna hautua vielä 15 minuuttia. Tarkista maku. Viimeistele lihapata hienonnetulla tuoreella korianterilla. Tarjoile marokkolainen lihapata esimerkiksi sahramikuskusin kera.
Vinkki: Kokeile myös muita marokkolaisia reseptejä , kuten marokkolaisia lihapullia tai mujaddaraa eli Lähi-idän linssi-riisilisuketta.
Lue myös Anna.fi: Näin tehdään lihakeitto marokkolaisittain
Kommentoi
Kommentoi juttua: Marokkolainen lihapata uunissa