marokkolainen lammas ja paahdetut bataattilohkot Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Marokkolainen lammas

Marokkolainen lammas saa marinoitua mausteiden ja jogurtin kanssa yön yli. Valkosipuli, kardemumma ja kaneli antavat karitsanpaistille itämaista makua.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
8 annosta

Ainekset

Marokkolainen lammas:

  • noin 3 kg karitsanpaistia
  • 1 kokonainen valkosipuli
  • 1 l luonnonjogurttia
  • 1 rkl suolaa
  • 2 tl mustapippuria
  • 1 rkl juustokuminaa
  • 1 rkl sumakkia tai 1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
  • 2 tl Ras el Hanout -mausteseosta
  • 1 rkl savupaprikaa
  • 1 rkl hunajaa
  • 2 kanelitankoa
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 rkl kokonaista kardemummaa
  • kinkkupussi

Valmistusohje

1. Poista paistin pinnasta kovat rasvakertymät ja pistele pintaan reikiä. Kuori valkosipulinkynnet ja täytä reiät valkosipulilla. Sekoita mausteet jogurttiin.

2. Pane paisti kinkkupussiin, kaada päälle jogurttiseos. Kääntele pussia pari kertaa ja sulje se. Anna paistin maustua jääkaapissa noin 10 tuntia. Pussia voi välillä varovasti käännellä.

3. Ota lammas jääkaapista, kaada jogurttiliemi pois ja aseta paisti uunipannulle. Anna paistin olla huoneenlämmössä noin tunnin ajan. Työnnä paistin paksuimpaan kohtaan paistomittari ja paista 150-asteisessa uunissa, kunnes paistin sisälämpötila on noin 70 astetta.

4. Ota paisti uunista, kääri folioon ja anna levähtää noin puoli tuntia.

Kokeile myös muita Lähi-Idän herkkuja:

Lammaslihapullat

Tabbule-salaatti

Marokkolainen uunilohi

Marokkolainen uunilohi

marokkolainen sitruunakana

Ruoka.fi: Marokkolainen sitruunakana

 

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Marokkolainen lammas

Sinun täytyy kommentoidaksesi.