Päärynäpiirakka
Makea päärynäpiirakka saa kirpakkuutta aprikoosista. Tarjoa herkku jälkiruokana kahvin kera tai glögikemujen makeana palana.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Kasvis
Ainekset
Päärynäpiirakka
- 125 g voita
- 2 dl erikoishienoa sokeria (Siro)
- 1 rkl raastettua sitruunan kuorta
- 1 rkl raastettua appelsiinin kuorta
- 2 tl vaniljasokeria
- 3 kananmunaa
- 225 g (3 pussia) jauhettua mantelia
- 50 g (1 pussi) mantelilastuja
- 1 dl vehnäjauhoja
- ½ tl leivinjauhetta
- 3–4 päärynää / omenaa TAI
- 6 tuoretta viikunaa
- ½ dl aprikoosimarmeladia
- ½ dl hunajaa tai vaaleaa siirappia
Valmistusohje
Päärynäpiirakka leivotaan näin:
- Kuumenna uuni 160 asteeseen. Mittaa taikinaan tarvittava rasva ja ota se huoneenlämpöön. Voitele piirasvuoka (irtopohja 28 cm).
- Mittaa rasva, sokeri, sitruunan- ja appelsiininkuoriraaste sekä vaniljasokeri tehosekoittimen kulhoon ja vatkaa seosta noin 7 minuuttia. Lisää seoksen joukkoon kananmunat yksi kerrallaan ja vatkaa seos kuohkeaksi. Lisää sitten mantelijauhe ja -lastut. Sekoita kuivat aineet erikseen kulhossa (leivinjauhe ja jauhot) ja sekoita ne kananmuna-rasvaseoksen joukkoon.
- Levitä taikina piirasvuokaan. Kuori ja viipaloi päärynät ja painele riviin taikinan pinnalle. Kypsennä piirakkaa 160 asteessa 45 minuuttia.
- Sekoita siirappi aprikoosimarmeladin joukkoon ja sivele seos päärynöille. Paista piirasta vielä noin 10 minuuttia. Tarjoa päärynäpiirakka vaikkapa kanelisokerilla maustetun kerman tai jäätelön kanssa.
Lisää makeita piirakkaohjeita: Kirsikkapiirakka Helppo luumupiirakka Kurpitsapiirakka
Lue myös Anna.fi: Luumu-omenapiirakka
Kommentoi
Kommentoi juttua: Päärynäpiirakka