Täytetyt kesäkurpitsat

  • Valmistusaika:
    30-60 min
  • Annoksia: 4
  • Ateriatyyppi: Pääruoat, Kasvisruoat
  • Erikoisruokavaliot: Sokeriton, Kasvis
Täytetyt kesäkurpitsat

Ainesosat

Määrä Aines
4pienehköä kesäkurpitsaa (noin 1,2 kg)
1/4 tlsuolaa
muutama oksaminttua
muutama oksasileälehtistä persiljaa
2valkosipulinkynttä
150-200 gsieniä (tatteja, suppilovahveroita, siitakkeita tai herkkusieniä)
3-4 rkloliiviöljyä
1 dlkivettömiä oliiveja
2 viipalettaruisleipää (esimerkiksi Real)
0,5 tlvastarouhittua pippuria
4 rklvoimakasta juustoraastetta

Lisätietoja:

Valmistusohje

1. Halkaise kesäkurpitsat pitkittäin, koverra vähän sisustaa ja ripauta pinnalle hiukan suolaa.
2. Murenna leipäviipaleet ja paahda kuivalla pannulla.
3. Silppua yrtit, kuori ja hienonna valkosipuli, huuhdo ja pilko sienet sekä hienonna oliivit ja kesäkurpitsan sisus.
4. Kuumenna 1 rkl öljyä, kuullota valkosipuli (älä ruskista), lisää kesäkurpitsa- ja sienisilppu ja anna nesteen haihtua.
5. Lisää yrtit, leivänmurut, oliivit ja mausteet, tarkista maku ja täytä kesäkurpitsaveneet.
6. Voitele vuoka, aseta siihen veneet, valuta oliiviöljyä päälle ja paista 200 asteessa puoli tuntia.
7. Kokeile kesäkurpitsan kypsyys, ripottele päälle juustoraaste ja anna sulaa uunissa. Tarjoa perunoiden ja kermaviilikastikkeen kanssa.


VINKKI: Lisää kermaviiliin yrttejä sekä ripaus suolaa, pippuria ja sokeria ja tarjoa kesäkurpitsojen kastikkeena. Halutessasi voit vaihtaa sienien tilalle jauhelihan (250-300 g).

Toimitus Reseptin lisännyt:
Toimitus

Rekisteröidy ja voit lisätä omia reseptejäsi

  • Tykätty: 20 kertaa
  • Katsottu: 41342 kertaa

Katso myös nämä

Viestit 1

18.8.2011 klo.14:59
Unnukka

Unnukka

miksi aina täytyy rekisteröityä? Miten se tehdään ja mikä on salasana? tämän täytyisi ollla selvillä. ennenkuin saa ottaa osaa kilpaikuihin.

Vastaa

Kirjoita oma viesti tai aloita uusi keskustelu