Täytetyt kesäkurpitsat

Täytetyt kesäkurpitsat 

60
min
1
4 annosta
30-60 min
  • 1
  • 1

Ainekset

4 pienehköä kesäkurpitsaa (noin 1,2 kg)
1/4 tl suolaa
muutama oksa minttua
muutama oksa sileälehtistä persiljaa
2 valkosipulinkynttä
150-200 g sieniä (tatteja, suppilovahveroita, siitakkeita tai herkkusieniä)
3-4 rkl oliiviöljyä
1 dl kivettömiä oliiveja
2 viipaletta ruisleipää (esimerkiksi Real)
0.5 tl vastarouhittua pippuria
4 rkl voimakasta juustoraastetta

Valmistusohje

1. Halkaise kesäkurpitsat pitkittäin, koverra vähän sisustaa ja ripauta pinnalle hiukan suolaa.
2. Murenna leipäviipaleet ja paahda kuivalla pannulla.
3. Silppua yrtit, kuori ja hienonna valkosipuli, huuhdo ja pilko sienet sekä hienonna oliivit ja kesäkurpitsan sisus.
4. Kuumenna 1 rkl öljyä, kuullota valkosipuli (älä ruskista), lisää kesäkurpitsa- ja sienisilppu ja anna nesteen haihtua.
5. Lisää yrtit, leivänmurut, oliivit ja mausteet, tarkista maku ja täytä kesäkurpitsaveneet.
6. Voitele vuoka, aseta siihen veneet, valuta oliiviöljyä päälle ja paista 200 asteessa puoli tuntia.
7. Kokeile kesäkurpitsan kypsyys, ripottele päälle juustoraaste ja anna sulaa uunissa. Tarjoa perunoiden ja kermaviilikastikkeen kanssa.

VINKKI: Lisää kermaviiliin yrttejä sekä ripaus suolaa, pippuria ja sokeria ja tarjoa kesäkurpitsojen kastikkeena. Halutessasi voit vaihtaa sienien tilalle jauhelihan (250-300 g).

Tunnisteet

Avainsanat:
Ruokavalio:
Ateriatyyppi:
Raaka-aineet:
21.6.2010
Kotiliesi
  • 1