Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Vaaleanpunaiset macaronit

Macaronien leipominen vaatii tarkkuutta ja malttia, mutta lopputulos palkitsee leipojan.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
30  annosta

Ainekset

Vaaleanpunaiset macaronit

  • 2 dl hienoa sokeria
  • 2 dl vettä
  • 4 munanvalkuaista
  • 2 dl tomusokeria
  • 1 dl metsämansikanmakuista tomusokeria
  • tippa punaista karamelliväriä
  • 150 g mantelijauhetta

pellille

  • seulottua perunajauhoa

Macaronien täyte

  • 1 dl vadelmahilloa
  • 1 dl survottuja vadelmia

Valmistusohje

1. Kuumenna vesi ja sokeri. Keitä hiljalleen poreilevaa seosta 10 minuuttia, kunnes se on siirappimaista ja 118-asteista. Varaa kolme uunipeltiä: vuoraa ne leivinpaperilla ja siivilöi paperille ohut kerros perunajauhoa.

2. Vaahdota kaksi valkuaista kovaksi vaahdoksi. Lisää kuuma sokeriliemi ohuena nauhana vaahtoon koko ajan sähkövatkaimella sekoittaen. Vatkaa kunnes seos ei enää höyryä.

3. Vaahdota toiset kaksi valkuaista ja värjää seos hyppysellisellä punaista karamelliväriä. Sekoita tomusokerit ja lisää seos munavaahtoon koko ajan vatkaten. Yhdistä valkuaisvaahdot, vatkaa kestäväksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon mantelijauhe.

4. Lusikoi valkuaisvaahto pursotinpussiin ja pursota vaahto pelleille pieniksi napeiksi. Kopauta valmista peltiä pari kertaa pöytää vasten. Kypsennä 150-asteiseessa noin 15 minuuttia.

5. Irrota hauraat macaronit varovasti pelliltä ja täytä hillolla, joka on raikastettu survotuilla vadelmilla.

Katso myös: Maidottomia, gluteenittomia ja vegaanisia leivonnaisia juhlapöytään


Kommentoi

Kommentoi juttua: Vaaleanpunaiset macaronit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.