Pikapullat pähkinätäytteellä
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 25 annosta
Ainekset
- 1 prk (250 g) maitorahkaa
- 2.5 dl sokeria
- 2 kananmunaa
- 75 g sulatettua voita tai margariinia
- 9 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl soodaa
Täyte
- 100 g hasselpähkinöitä
- 1 dl omenamarmeladia
- 1 tl kanelia
- 50 g voita tai margariinia
- 0.5 dl sokeria
Voiteluun
- 1 kananmuna
Valmistusohje
Pikapullat pähkinätäytteellä syntyvät nopeasti, jos vieraat yllättävät. Herkullisten pullien täyte sekoitetaan paahdetuista hasselpähkinöistä ja omenamarmeladista.
1. Valmista ensin täyte. Paahda hasselpähkinöitä 200-asteisessa uunissa 5 minuuttia. Jauha karkeaksi soseeksi. Sekoita pähkinäsose omenamarmeladin ja kanelin kanssa tasaiseksi kreemiksi.
2. Sekoita kulhossa maitorahka, sokeri ja munat keskenään. Lisää sulatettu rasva ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
3. Kauli taikina ohueksi, suorakaiteenmuotoiseksi levyksi. Levitä pinnalle pehmeä rasva ja pähkinäkreemi. Ripottele pinnalle sokeri. Kääri tiukalle rullalle.
4. Leikkaa rullasta tasakokoisia paloja, ja nosta palat leivinpaperoidun uunipellin päälle. Paista pikapullia 200-asteisessa uunissa 15-18 minuuttia.
Kokeile myös muita ihania leivonnaisia:
Mehevä limettikakku
Raparperipitko
Donitsit uunissa
Ruoka.fi: Pistaasipullat
Kuva: Sampo Korhonen / OM-arkisto
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pikapullat pähkinätäytteellä