Mehevä limettikakku
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 20 annosta
Ainekset
- 200 g voita tai margariinia
- 4 kananmunaa
- 5 dl sokeria
- 6 dl vehnäjauhoja
- 1 rkl vaniljasokeria
- 2 tl leivinjauhetta
- 1.5 dl kiehuvaa vettä
- 2 limetin raastettu kuori
Vuokaan
- voita tai margariinia ja korppujauhoja
Kostutukseen
- 1 dl kermaa
- 1.5 dl sokeria
- 4 rkl limettimehua
Valmistusohje
Mehevä limettikakku on klassinen kuivakakku, joka pysyy pitkään mehevänä limettimehulla rikastetun kuorrutuksen ansiosta.
1. Sulata rasva ja nosta jäähtymään. Vatkaa kanamunat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet ja siivilöi munavaahdon joukkoon. Lisää lopuksi pestyjen limettien kuoret, kiehuva vesi ja jäähtynyt rasva.
2. Voitele ja korppujauhoja kakkuvuoka ja kaada taikina 2,5-litraiseen rengasvuokaan. Paista limettikakkua 200-asteisen uunin alatasossa 45-60 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä cocktailtikun avulla.
3. Kiehauta kerma ja sokeri, ja mausta hieman jäähtynyt seos limettimehulla. Kumoa kakku tarjoiluvadille, ja lusikoi lientä lämpimän limettikakun pintaan. Lisää hetken kuluttua uudelleen, kunnes saat koko nestemäärän imeytettyä kakkuun. Kakun pintaan muodostuu vähitellen kaunis, himmeä kiilto.
Kokeile myös muita ihania leivonnaisia:
Pikapullat pähkinätäytteellä
Raparperipitko
Donitsit uunissa
Ruoka.fi: Pähkinä-porkkanakakku
Kuva: Sampo Korhonen / OM-arkisto
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mehevä limettikakku