Tempuroitu kuha
Japanilaisen tempuran saat taikinassa kieräytetyistä ja uppopaistetuista kalapaloista, äyriäisistä tai kasvispaloista.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Maidoton
Ainekset
Tempuroitu kuha
- 400 g kuhafileetä
- suolaa
- valkopippuria
Taikinoimiseen
- 150 g Tempura batter mix-seosta (Blue Dragon)
- 2 dl vettä
Paistamiseen
- 1 l auringonkukka- tai rapsiöljyä
- 1 rkl seesaminsiemenöljyä
Lisäksi
- soijakastiketta
- wasabitahnaa
- säilöttyjä inkiväärilastuja
Valmistusohje
Tempuroitu kuha valmistuu näin helposti:
1. Leikkaa kuhafilee suupaloiksi ja mausta kevyesti suolalla ja pippurilla.
2. Sekoita tempura-miksistä ja vedestä taikina. Kaada kuhapalat taikinaan ja sekoita.
3. Kuumenna kasviöljy ja mausta se seesamiöljyllä. Uppopaista taikinaiset kalapalat kuumassa öljyssä pieninä erinä. Nosta valumaan vadille, joka on vuorattu talouspaperilla.
4. Tarjoa soijan, wasabin ja säilöttyjen inkiväärilastujen kanssa.
Vinkki: Tempura-taikinan voi tehdä myös itse.
Lue myös Anna.fi: Kuhafileet ja pinjakastike
Kommentoi
Kommentoi juttua: Tempuroitu kuha