Kaura-kinuskipikkuleivät
Kinuskilla täytetyt kaurakeksit hurmaavat kahvipöydässä, kun kinuski suorastaan sulaa suuhun keksiä puraistaessa.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 80 annosta
- Kasvis
Ainekset
- 100 g voita
- 6 dl isoja kaurahiutaleita
- 2 kananmunaa
- 2 dl ruokosokeria tms. tummaa sokeria
- 3 rkl spelttijauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
Kinuski
- 2 dl kuohukermaa
- 2 dl fariinisokeria
Valmistusohje
- Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata voi kattilassa ja sekoita kaurahiutaleet joukkoon.
- Vatkaa tilavassa kulhossa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi.
- Kun vaahto on vaaleaa ja kestävää, kaada joukkoon hieman jäähtynyt voi-kauraseos. Sekoita leivinjauhe spelttijauhoihin ja lisää seos munavaahtoon. Nostele seokset varovasti, mutta huolellisesti sekaisin.
- Nostele taikinanokareita paperoidulle pellille (n. 80 kpl).
- Paista uunin keskiosassa 200 asteessa noin 7 minuuttia. Jäähdytä tasaisella alustalla.
- Valmista täyte pikkuleipien jäähtyessä. Mittaa ainekset kattilaan ja anna kiehua hiljalleen välillä sekoittaen noin 15 minuuttia, kunnes seos on kiinteää ja levitettävissä.
- Jäähdytä kinuski ja levitä sitä kahden kauralastun väliin.
Reseptin laatija: Hanna Elo, Eurajoki
Lisää pikkuleipäohjeita: Lumipallo-pikkuleivät Helpot pikkuleivät Mokkatäytteiset pikkuleivät Ruoka.fi: Gluteenittomat pikkuleivät
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kaura-kinuskipikkuleivät