Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mansikka-aprikoosikompotti

Helppo herkku valmistuu mansikoista ja aprikooseista. Tarjoile kompotti puuron päällä tai nautiskele se kookos-riisivanukkaan kanssa.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Mansikka-aprikoosikompotti:

  • ½ vaniljatanko
  • 1 dl sokeria
  • ½ dl vettä
  • 250 g mansikoita
  • 6 kypsää aprikoosia

Valmistusohje

Mansikka-aprikoosikompotti tehdään helposti näin:

1. Halkaise vaniljatanko pituussuun­ nassa ja raaputa siemenet kattilaan. Lisää sokeri ja vesi.

2. Perkaa ja halkaise mansikat. Pese ja halkaise aprikoosit. Poista kivet ja viipaloi.

3. Kiehauta vanilja­sokeriliemi. Lisää mansikat ja aprikoosit. Anna seoksen kiehahtaa uudelleen. Nosta kattila syrjään ja peitä kannella. Anna aines­ ten mehustua ja jäähtyä.

Tarjoile kompotti esimerkiksi kookos-riisivanukkaan kanssa.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 14/17.

Makoisimmat herkut syntyvät mansikoista:

mansikkahillo

Mansikka-nektariinihillo

mansikka-raparperihilloke

Mansikka-raparperihilloke

mansikkakeitto

Mansikkakeitto

Ruoka.fi: Marinoidut mansikat ja aniskaramelli


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mansikka-aprikoosikompotti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.