Kantarelli-Härkismuhennos
Kantarelli-Härkismuhennos sopii niin vohvelin kuin uuniperunan täytteeksi. Voi tarjota sitä myös pastakastikkeena.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
- 1 l kantarelleja
- 1 rkl voita tai margariinia
- 1 tl currya
- 1 sipuli
- 2 dl kuohukermaa
- 125 g Härkis-härkäpapuvalmistetta
- ½ tl suolaa
- repays mustapippuria
Valmistusohje
- Laita paistinpannulle litra puhdistutettuja, pilkottuja kantarelleja ja anna niiden hikoilla hetki pannulla. Lisää ruokalusikallinen voita tai margariinia sekä teelusikallisen currya rasvan joukkoon. Curry on mausteseos, josta saa parhaiten maun irti, kun kypsentää sitä hetken rasvassa.
- Lisää pannulle silputtu sipuli. Kääntele seosta hetki, kunnes sipulit muuttuvat läpikuultaviksi.
- Lisää pannulle kerma ja anna muhennoksen hautua hiljalleen 10 minuuttia.
- Kun muhennoksen sipulit ovat kypsyneet ja kerma saostunut, lisää joukkoon puoli pakettia Härkikstä. Kannattaa muistaa, että niin Härkis kuin nyhtökaurakaan eivät pidä pitkistä haudutusajoista. Ne kannattaa lisätä ruokaan vasta ihan lopuksi.
- Mausta muhennos suolalla ja ripauksella mustapippuria myllystä.
- Ohje: Suolaiset vohvelit
- Lue myös Himahellan postaus: Kantarellit on syyskesän keltaista kultaa
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kantarelli-Härkismuhennos