Helposti valmistuvat sahramiperunat on maittava kasvisruokalisuke talven juhliin.
Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
8 annosta
Gluteeniton
Kasvis
Ainekset
Sahramiperunat:
noin 1,2 kg
kiinteitä perunoita
25 g
voita
½ pkt (á 0,5 g)
sahramia
2 rkl
rypsiöljyä
1
sitruunan raastettu kuori
½
sitruunan mehu
1 tl
sormisuolaa
Valmistusohje
1. Pese, kuori ja lohko perunat. Keitä suolalla maustetussa vedessä 8 minuuttia puolikypsiksi. Valuta ja höyrytä kuiviksi.
2. Sulata voi kattilassa. Sekoita sahrami voin joukkoon. Lisää öljy ja sekoita tasaiseksi. Levitä perunat leivinpaperin päälle uunipellille ja pirskota sahramiseos päälle.
3. Paahda 225 asteessa 20 minuuttia. Nosta perunat uunista ja raasta pinnalle sitruunan kuori. Purista joukkoon sitruunamehua ja mausta suolalla. Jatka paahtamista vielä muutama minuutti. Tarjoile lämpiminä.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Sahramiperunat