Vappu Pimiän kokonainen uunikana – helppo kokonainen broileri
Uunikana sopii hyvin niin juhlaan kuin arkeenkin. Kokoknainen uunibroileri on näyttävä ja todella helppo valmistaa. Saat hyvää helposti isollekin porukalle.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
Kokonainen uunibroileri
- 1 kokonainen kana tai broileri
- 2 sitruunaa
- suolaa
- mustapippuria
- timjamia (tuoretta tai kuivattua)
- 4 valkosipulinkynttä
- 3 sipulia
- 2 porkkanaa
- 1 palsternakka
- 1 bataatti
- 4 perunaa
- juuriselleriä
- 1 dl (valkoviiniä)
- 3 rkl oliiviöljyä
Valmistusohje
Uunikana eli kokonainen uunibroileri Vappu Pimiän tapaan valmistuu näin.
- Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- Kuivaa kana talouspaperilla kuivaksi. Ripottele kanan sisälle reilusti suolaa.
- Puolita sitruunat ja tunge yksi puolikas kanan sisään.
- Aseta kana isoon uunivuokaan niin, että rintafileet ovat pinnalla, tunnet sen helposti, sillä toisella puolella on käytännössä vain luuta.
- Tee veitsellä viillot rintafileisiin ja koipiin. Ujuta sormi nahan ja rintafileen väliin ja hiero sinne reilusti suolaa. Tunge nahan alle myös muutama oksa timjamia. Hiero suolaa koko linnun pintaan sekä rouhi mustapippuria.
- Kuori ja leikkaa juurekset reilun kokoisiksi palasiksi ja kuori sipulit. Voit puolittaa sipulit, mutta jätä valkosipulinkynnet kokonaisiksi. Lado kaikki juurekset, sipulit sekä yhden sitruunan puolikkaat vuokaan kanan ympärille sekä riivi reilusti timjamia päälle.
- Ripottele vielä vähän suolaa ja rouhi mustapippuria myös kasvisten päälle. Purista jäljelle jääneen sitruunan mehu uunikanan ja kasvisten päälle sekä pirskottele päälle reilusti oliiviöljyä.
- Jos käytät valkoviiniä (ei pakollinen), kaada se myös vuokaan. Laita uunikana kasvisten kanssa uuniin ja paista 1–1 1/2 tuntia, riippuen kanan koosta. Valkosipulinkynnet paahtuvat ihanasti uunissa ja voit joko muussata ne kasvisten joukkoon ennen tarjoilua tai annat jokaisen tehdä sen itse. Purista myös uunissa kypsyneiden sitruunoiden hedelmälihaa jokaisen lautaselle. Sitruuna karamellisoituu uunissa. Kaavi myös lientä lautasille vuoan pohjalta, se toimii hyvänä kastikkeena ja meheyttää ihanasti annosta.
Katso myös: Rosmariinibroileri
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Lyonin kana
- arkiruoat
- broileri
- grilli kuumaksi
- helpot uuniruoat
- joulun pääruoat
- kana
- kevään juhlat
- pääsiäisen pääruoat
- paras pääsiäinen
- unelmien joulu
- uuniruoat
- Vappu Pimiä
- Äitienpäivä
- Arkiruoat
- Grillaus
- Isänpäivä
- Joulu
- Juhlat
- Pääsiäinen
- Sadonkorjuu
- Vappu
- Broilerinliha
- Juurekset
- Kasvikset
- Liha
- Vihannekset
- Gluteeniton
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Pääruoat
- Suomalainen ruoka
Kommentoi
Kommentoi juttua: Vappu Pimiän kokonainen uunikana – helppo kokonainen broileri
Et saa tehtyä uuniKANAA broilerista. Kana on normaalisti kasvanut ja sen munia syödään. Broileri lihotetaan muutamassa kuukaudessa ja sen tarkoitus on vain syötäväksi. Eli uuniKANA tai uuniBROILERI ei eli. Opettele ruokiesi aineosien nimet.
Sama eläin surkea kohtalo jokatapauksess