Lakritsi-pannacotta on lakun ystävän lempijälkiruoka. Lakritsijauhe on ollut muutaman vuoden ajan kokkien hittimauste. Sitä voi yhdistää yllättäviinkin jälkiruokiin. Esimerkiksi vadelmat ja lakritsi ovat loistava makupari.
Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4 annosta
Munaton
Ainekset
Lakritsi-pannacotta:
2
liivatelehteä
5 dl
kuohukermaa
3 tl
lakritsijauhetta
6 tl
rooibosirtoteetä (kuivia teelehtiä)
4 rkl
sokeria
Koristeluun:
tuoreita vadelmia
Valmistusohje
Lakritsi-pannacotta valmistuu näin.
1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen pieneen kulhoon.
2. Mittaa kerma, lakritsijauhe, rooibosteen lehdet ja sokeri kattilaan. Kiehauta koko ajan sekoitellen. Ota kattila pois levyltä ja anna makujen uuttua kermaan rauhassa noin 5–10 minuuttia.
3. Siivilöi kuuma uutettu neste tiheä- reikäisen teesiivilän läpi pieneen puhtaaseen kattilaan. Kuumenna neste vielä nopeasti. Nosta liivatteet käsin vedestä, puristele niistä ylimääräinen vesi pois ja lisää ne kuumaan kermaan. Sekoita kevyesti, jotta liivate liukenee kermaan.
4. Kaada neste tarjoiluastioihin. Peitä tuorekelmulla ja anna tekeytyä jääkaapissa 3–4 tuntia. Seos hyytyy kylmässä. Tarjoile lakritsi-pannacotta tuoreiden tai pakastevadelmien kanssa.
Vinkki: Jos haluat pannacottasta kauniin vaaleanvihreän, käytä matcha-teejauhetta.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Lakritsipannacotta