Kuivakakut ovat kokeneet uuden tulemisen. Mehevä kakku kostutetaan lopuksi appelsiiniliemellä. Syksyllä pohja toimii luumujen ja omenoiden kanssa, ja kesällä ohje taipuu mustikka- tai raparperikakuksi
Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
12 annosta
Ainekset
Päällinen:
2
luomuveriappelsiinia
1 dl
raakaruokosokeria
150 g
voita
lisää joukkoon lopuksi 2 rkl appelsiinilikööriä
Veriappelsiinikakun pohja:
150 g
pehmeää voita
2 ½ dl
sokeria
4
kananmunaa
2 ½ dl
vehnäjauhoja
2 ½ dl
mantelijauhetta
1 ½ tl
leivinjauhetta
Valmistusohje
1. Pese veriappelsiinit. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Keitä voita ja sokeria pannulla hetki. Lisää veriappelsiiniviipaleet ja anna seoksen kiehua miedohkolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Ota pannu pois lämmöltä ja anna jäähtyä noin 10 minuuttia.
2. Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos ja sekoita kevyesti.
3. Aseta leivinpaperi irtopohjavuoan (22 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta veriappelsiiniviipaleet siirapista ja lado ne vuoan pohjalle. Säästä siirappi kakun viimeistelyyn. Kaada taikina veriappelsiinien päälle. Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 45–60 minuuttia.
4. Anna jäähtyä vähän. Sekoita siirapin joukkoon appelsiinilikööriä. Pistele kakkuun muutama reikä haarukalla ja valuta siirappi päälle. Anna siirapin imeytyä hetki. Kumoa kakku ympäri tarjoiluvadille. Kakku on parasta vähän jäähtyneenä mutta huoneenlämpöisenä.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Keikauskakku veriappelsiinista
Ohjeen kohdassa 2. tarkoitettaneen: vatkaa VOI ja sokeri vaahdoksi?