Raparperipiirakka vaniljatuorejuustolla
Raparperipiirakka saa makua vaniljatuorejuustosta. Ensimmäisistä raparpereista valmistetussa piirakassa on kesän tuntua. Raparperi on hyvä kaliumin lähde, ja siitä saa C-vitamiinia ja kuitua. Makua kannattaa korostaa kardemummalla, inkiväärillä tai kanelilla. Siirapit, hunaja ja sokeri antavat makeutta.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Kasvis
Ainekset
Raparperipiirakan pohja:
- 100 g voita
- 2 dl sokeria
- 1 kananmuna
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 dl kaurahiutaleita
- ½ tl leivinjauhetta
- ½ tl kardemummaa
- 1 tl vaniljasokeria
Täyte:
- 1 l (noin 750 g) tuoretta raparperia
- 1 prk (200 g) vaniljatuorejuustoa
- 1 kananmuna
Kommentoi
Kommentoi juttua: Raparperipiirakka vaniljatuorejuustolla