Borschkeitto
Syksyn maistuvin keitto on venäläinen klassikko, Borsch. Se tehdään punajuuresta ja koristellaan trendikkäästi juureslastuilla.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Munaton
Ainekset
Borschkeitto:
- ½ punakaali
- 10 cm:n pala purjon valkoista osaa
- 1 porkkana
- ¼ juuriselleriä
- 4 punajuurta
- 2 sipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- 50 g voita
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1 l valmista paahdettua lihalientä (esim. Sooci)
- 2 dl punaviintä
- 2 tuoretta timjamin oksaa
- 2 laakerinlehteä
- 1 tl suolaa
- 1 tl sokeria
- pari pyöräytystä valkopippuria myllystä
- ½ dl punaviinietikkaa
Koristeeksi:
- 1 ps (70 g) juureslastuja (esim. bataatti- tai punajuurilastuja)
- 120 g smetanaa
Kommentoi
Kommentoi juttua: Borschkeitto