Ruoka

Härkisborssi ja kolme muuta herkullista borssikeitto-ohjetta

Punajuuri on syksyn sesonkiherkku ja siitä valmistettu höyryävän kuuma borssikeitto kylmien ilmojen turvaruokaa parhaimmillaan. Tässä itä-eurooppalaisesta klassikosta neljä erilaista versiota, joiden joukosta niin kiireinen kokki kuin hidas nautiskelijakin löytää suosikkinsa.

Kun nopeus on valttia, vartissa valmis härkisborssi on sinun reseptisi. Oikotie nopeaakin nopeampaan soppaan löytyy valmiiksi suikaloiduista pakastekasviksista, säilykepunajuurista ja hapankaalista. Kumoa ne tomaattipohjaiseen liemeen ja keitä muutama minuutti. Härkiksien voi lisätä keittoon valmiiksi tai vasta valmiin sopan päälle. Jos haluat, että ruoka on täysin vegaaninen, vaihda smetana kasvipohjaiseen vaihtoehtoon.

Tämän punaisen borssikeiton juju on alusta asti itse keitetty lihaliemi. Hitaasti kypsiksi haudutetut kasvikset tuovat makuun lisää syvyyttä. Nokare smetanaa, hienoksi hakattu valkosipuli ja persiljasilppu ovat muhevan sopan asianmukaiset lisukkeet.

Punajuuren lisäksi borssikeittoon voi lisätä reilusti muitakin kasviksia: porkkanaa, palsternakkaa, selleriä, sipulia ja valkokaalia. Ruokaisuutta saat lisäämällä joukkoon naudan potkaa, makkaraa tai vaikka savukinkkua. Meheväksi maustettu liemi sitoo ainekset yhteen herkulliseksi kokonaisuudeksi.

Hapankaaliborssi on täydellinen keitto arki-iltaan. Hapankaalin ja raastettujen etikkapunajuurien lisäksi kattilaan on kumottu pussillinen valmiita juuressuikaleita, minkä ansiosta soppa syntyy nopeasti ja vaivatta. Viimeistele keitto smeatananokareella ja tarjoa mausteisen makkaran kanssa.

Kokeile myös näitä punaisia keittoja:

punajuuri-perunakeitto

Punajuuri-perunakeitto

hapankaalikeitto

Hapankaalikeitto

Punainen keitto

Ruoka.fi: Hirviborssi

Kommentoi

Kommentoi juttua: Härkisborssi ja kolme muuta herkullista borssikeitto-ohjetta

Sinun täytyy kommentoidaksesi.