Feta-oliivisilakat Välimeren tyyliin
Välimeren silakat maustetaan oliiveilla, tomaatilla ja fetajuustolla. Näissä silakoissa maistuu Välimeren aurinko.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
Ainekset
Feta-oliivisilakat
- 16 silakkafileetä
- 1 rkl valkosipulitahnaa
- 1 tl suolaa
- 1 tl mustapippurirouhetta
- ½ ruukku lehtipersiljaa
- 800 g tomaattiliemeen säilöttyjä kirsikkatomaatteja (säilykepurkki esim. Mutti)
- 1 dl isoja vihreitä oliiveja
- 1 rkl kapriksia
- ½ sitruunan puristettu mehu
- 2 kevätsipulinvartta
- oliiviöljyä
Valmistusohje
Feta-oliivisilakat tehdään helposti näin:
- Sivele silakkafileet valkosipulitahnalla. Mausta suolalla ja pippurilla ja lisää päälle silputtua lehtipersiljaa. Kääri fileet rullalle.
- Kaada uuninkestävään vuokaan kirsikkatomaatit liemineen, murenna joukkoon feta, puolet oliiveista ja kapriksista ja pirskota päälle sitruunanmehu.
- Lisää silakkafileekääröt ja ripottele pinnalle loput oliivit, kaprikset ja silppua päälle kevätsipulinvarsia. Kaada silakkakääröille hieman oliiviöljyä ja kypsennä feta-oliivisilakat 200 asteessa noin 20–25 minuutin ajan.
Katso myös: Herkutellaan silakalla – katso parhaat ohjeet!
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Silakkarullat Sisilian tapaan
Kommentoi
Kommentoi juttua: Feta-oliivisilakat Välimeren tyyliin
Feta puuttuu listalta. Varmasti hyvää!