Kalapyörykät ja sahramimajoneesi
Kalapyörykät tehdään tonnikalaa muistuttavasta kotimaisesta luonnonkalasäilykkeestä. Seesaminsiemenet tuovat rapeutta ja pähkinäisyyttä pyöryköihin. Kalapyöryköiden kanssa maistuu sahramimajoneesi.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 30 annosta
Ainekset
Kalapyörykät
- 3 tlk luonnonkalaa rypsiöljyssä (Pielisen kala) (à 160/120 g)
- 100 g maukasta juustoa (Västerbotten)
- ½ ruukkua tilliä
- 2 kananmunaa
- 1 ¼ dl korppujauhoja
- 1 rkl sitruunamehua
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
- 2 dl seesaminsiemeniä
- 2 rkl rypsiöljyä paistamiseen
Sahramimajoneesi
- 2 dl majoneesia
- 1 rkl sitruunamehua
- ¼ tl sahramia
Valmistusohje
Kalapyörykät tehdään näin:
- Kalapyörykät tehdään helposti kalasäilykkestä. Valuta kolme tölkkiä Pielisen kalan luonnonkalasäilykkeitä ja laita kulhoon. Hienonna kalapalat haarukalla.
- Lisää joukkoon sata grammaa raastettua juustoa, puoli ruukkua hienonnettua tilliä, kaksi kananmunaa, 1 1/4 desilitraa korppujauhoja ja yksi ruokalusikallinen sitruunamehua ja sekoita tasaiseksi. Tarkista ensin maku ja lisää sitten vasta tarvittaessa suolaa ja pippuria.
- Pyöritä kostutetuin käsin pieniä pyöryköitä.
- Laita kaksi desilitraa seesaminsiemeniä lautaselle ja pyöritä kauttaaltaan siemenissä.
- Paista kalapyörykät miedolla lämmöllä öljyssä kullanruskeiksi.
- Tee majoneesi. Liuota 1/4 teelusikallista sahramia ruokalusikalliseen sitruunamehua ja sekoita kahteen desilitraan majoneesia. Tarjoa sahramimajoneesi kalapyöryköiden kanssa.
VINKKI: Luonnonkala rypsiöljyssä on loistava korvike tonnikalalle. Se on ympäristöystävällinen ja sopii kaikkeen ruoanlaittoon mihin tonnikalakin. Säilyke sisältää lahnaa, säynettä ja pasuria. Säilyke on valmiiksi maustettu. Sitä löytyy tällä hetkellä K-ruokakaupoista.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 8/2020.
Lue myös: Kasvis- ja kalapyörykät ihastuttavat raikkailla mauillaan – 6 mainiota ohjetta
Anna.fi/ruoka: Kalapullat ja helppo hollandaisekastike
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kalapyörykät ja sahramimajoneesi