Lohi-parsapiirakka
Lohi-parsapiirakka on maistuva tarjottava raikkaan salaatin kanssa. Täytteen savustettu lohi ja raikas parsa ovat mainio makupari. Suolainen piirakka raikastuu sitruunalla ja maku syvenee maukkaalla juustolla.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
Ainekset
Lohi-parsapiirakka, pohja
- 100 g voita
- 3 dl vehnäjauhoja
- ½ tl suolaa
- 1 keltuainen
- 1 rkl kylmää vettä
Lohi-parsapiirakka, täyte
- 3 kananmunaa
- 3 1/3 dl kuohukermaa
- 250 g Comté-juustoa raastettuna
- 1 rkl sitruunamehua
- 2 tl sitruunankuoriraastetta
- 2 rkl tilliä tai ruohosipulia hienonnettuna
- ½ tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria myllystä
- 200 g lämminsavulohta
- 6 vihreää parsaa
Valmistusohje
Lohi-parsapiirakka leivotaan helposti näin
- Nypi voi, jauhot ja suola murumaiseksi seokseksi.
- Lisää joukkoon keltuainen ja vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääräise taikina kelmuun. Nosta jääkaappiin 15 minuutiksi.
- Painele taikina jauhotetuin käsin piirakkavuoan (halk. n. 24 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta päälle leivinpaperi ja painoksi kuivattuja herneitä. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
- Sekoita kananmunat, kerma ja juustoraaste kulhossa. Mausta sitruunamehulla, kuoriraasteella, yrteillä, suolalla ja pippurilla.
- Poista leivinpaperi painoineen piiraspohjan päältä. Laita lohipalat pohjalle. Kaada täyte pohjan päälle. Paista piirakkaa 175-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Parsat lisätään vasta myöhemmin.
- Kuori parsat tarvittaessa kevyesti. Poista kova, puumainen tyvuí. Keitä parsoja suolalla maustetussa vedessä 4 minuuttia. Kaada keitinvesi pois. Nosta parsat jääveteen viilemään muutamaksi minuutiksi. Valuta parsat ja leikkaa ne pitkittäin puoliksi. Nosta parsat täytteen päälle. Jatka paistamista vielä 10 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt.
- Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Koristele lohi-parsapiirakka juuri ennen tarjoilua pinaatilla tai salaatilla.
Lue myös: Suolainen piirakka ihastuttaa aina – nappaa talten Kotilieden lukijoiden 10 parasta ohjetta
Lue myös Anna.fi: Suolainen piirakka piristää arki-iltaa
Kommentoi
Kommentoi juttua: Lohi-parsapiirakka