Kermainen porkkanakastike
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
- 500 g varhaisporkkanoita
- 1 iso sipuli
- 5 dl vettä
- 1 tl suolaa
- 50 g voita
- 3 rkl vehnäjauhoja
- 2 dl kermaa
- 1 dl maitoa
- ripaus suolaa ja rouhittua valkopippuria
Valmistusohje
Kermainen porkkanakastike keitetään varhaisporkkanoista ja pehmennetään reilulla kermalorauksella. Tarjoa upeanvärinen porkkanakastike esimerkiksi paahtopaistin ja uusien perunoiden lisänä.
1. Rapsuta porkkanat puhtaiksi ja pilko pieniksi kattilaan. Kuori ja hienonna sipuli ja lisää veden ja suolan kanssa joukkoon. Keitä aineksia, kunnes porkkanat ovat täysin kypsiä. Nosta liemineen syrjään odottamaan.
2. Sulata rasva kasarissa ja sekoita joukkoon jauhot. Anna seoksen kiehahtaa. Lisää joukkoon porkkanat liemineen sekä kerma-maitoseos ja anna kiehua muutama minuutti.
3. Mausta ja soseuta kastike. Lisää hieman vettä, jos porkkanakastike on liian paksua.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kermainen porkkanakastike