Reseptit

Kermainen porkkanakastike

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

  • 500 g varhaisporkkanoita
  • 1 iso sipuli
  • 5 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 50 g voita
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 2 dl kermaa
  • 1 dl maitoa
  • ripaus suolaa ja rouhittua valkopippuria

Valmistusohje

Kermainen porkkanakastike

Kermainen porkkanakastike keitetään varhaisporkkanoista ja pehmennetään reilulla kermalorauksella. Tarjoa upeanvärinen porkkanakastike esimerkiksi paahtopaistin ja uusien perunoiden lisänä.

1. Rapsuta porkkanat puhtaiksi ja pilko pieniksi kattilaan. Kuori ja hienonna sipuli ja lisää veden ja suolan kanssa joukkoon. Keitä aineksia, kunnes porkkanat ovat täysin kypsiä. Nosta liemineen syrjään odottamaan.

2. Sulata rasva kasarissa ja sekoita joukkoon jauhot. Anna seoksen kiehahtaa. Lisää joukkoon porkkanat liemineen sekä kerma-maitoseos ja anna kiehua muutama minuutti.

3. Mausta ja soseuta kastike. Lisää hieman vettä, jos porkkanakastike on liian paksua.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kermainen porkkanakastike

Sinun täytyy kommentoidaksesi.