Välimeren kalapullakeitto
Välimeren kalapullakeitto on uusi, mutta nopeasti ja helposti valmistuva versio tutusta kalakeitosta.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
Ainekset
Välimeren kalapullakeitto
- 1 kpl porkkana
- 1 kpl sipuli
- 2 kpl lehtisellerin vartta
- 2 kpl valkosipulinkynttä
- 1 l kalalientä
- 1 dl valkoviiniä
- 3 rkl tomaattisosetta
- 8-10 tippaa tabascoa
- 2 tl sokeria
Kalapullat
- 400 g kalafileetä, esim. kuhaa tai lohta
- 1 dl parmesaanijuustoraastetta
- 1 rkl kapriksia
- 3 rkl hienonnettuja yrttejä, esim. tilliä, lehtipersiljaa
- 1 ripaus suolaa
Paistamiseen
- oliiviöljyä
Pangrattato
- 2 kpl kuivahtanutta maalaisleipäviipaletta
- 1 kpl valkosipulinkynsi
- 2 rkl oliiviöljyä
Valmistusohje
Välimeren kalapullakeitto valmistuu näin nopeasti:
Välimeren kalapullakeitto tarjoilaan hienostuneesti kaatamalla keittoliemi vasta tarjoiltaessa lautaselle.
1. Valmista ensin leipämuru eli pangrattato. Nosta kuivat leivät ja valkosipulinkynsi tehosekoittimeen. Jauha karkeaksi. Paahda murua öljyn kanssa, kunnes seos saa väriä. Anna jäähtyä.
2. Valmista kalapullat. Poista kalasta nahka ja ruodot. Nosta kalapala tehosekoittimeen ja lisää joukkoon loput ainekset. Aja tasaiseksi. Kaavi seos nuolijalla kulhoon. Pyörittele seoksesta kahdeksan pientä kalapullaa. Paista oliiviöljyssä kypsiksi.
3. Kuori porkkanat, sipuli ja valkosipulinkynnet. Leikkaa porkkana, sipuli ja lehtisellerin varret pieniksi kuutioiksi. Hienonna valkosipulinkynnet.
4. Kuumenna kalaliemi kattilassa. Lisää joukkoon kasvikset, viini, tomaattisose, tabasco ja sokeri. Kiehauta kypsiksi.
5. Siivilöi liemi. Nosta kalapullat ja kasvikset lautasille. Kaada höyryävä liemi päälle tarjoiltaessa. Tarjoa kalapullakeiton lisänä leivänmuruja.
Kalapullakeiton lisukkeeksi sopivat myös äyriäiset, paahdettu paprika ja krutongit.
Katso myös: Haukipullien ohje
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Välimerellinen kalakeitto
Kommentoi
Kommentoi juttua: Välimeren kalapullakeitto