Perinteinen karjalanpaisti
Perinteinen karjalanpaisti saa hautua uunissa pitkään, niin mureaksi, että se sulaa suuhun. Karjalanpaisti on todella helppo valmistaa. Ota ohje talteen.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
Perinteinen karjalanpaisti:
- 500 g naudan ulko- tai kulmapaistia
- 500 g porsaan lapaa
- 2 häränhäntäpalaa
- 1 viipale naudan potkaa (osso buco)
- 2 sipulia
- 2 tl suolaa
- kokonaisia valko- ja maustepippureita
- 2 kpl laakerinlehteä
- noin 5 dl vettä
- (juureksia)
Valmistusohje
Perinteinen karjalanpaisti valmistuu näin:
Perinteinen karjalanpaisti on helposti valmistettava, kunhan viitsii varata aikaa hitaaseen kypsentämiseen. Valmistustapa on terveellinen, sillä lihaa ei paisteta eikä ruokaan lisätä rasvaa. Juurekset tuovat lisää makua karjalanpaistiin.
1. Leikkaa lihat suurehkoiksi paloiksi. Kuori ja lohko sipulit. Pane kaikki ainekset valurauta- tai savipataan. Kaada lopuksi päälle vettä sen verran, että osa aineksista jää vesirajan yläpuolelle. Joukkoon voi lisätä porkkanaa, selleriä ja palsternakkaa. Juurekset voi myös paahtaa uunissa ja lisätä pataan vasta lopuksi.
2. Kypsennä karjalanpaistia 200-asteisessa uunissa ilman kantta puolisen tuntia. Pane sitten kansi päälle ja laske lämpötila 125 asteeseen ja anna hautua 3-4 tuntia.
Kaipaatko lisää pataruokien ohjeita. Kokosimme niitä yhteen. Katso 10 x paras pataruoka – Kotilieden ohjeilla onnistut
Katso myös Anna.fi/ruoka: Muhevat pataruoat hurmaavat pehmeillä ja syvillä mauillaan – 3 pataruokareseptiä
Kommentoi
Kommentoi juttua: Perinteinen karjalanpaisti
Häränhäntä ja ydinluut sekä laakerinlehdet on silkkaa hienostelua.
Voi vaikka lisätä sen sijaan hiukan luullista ja rasvaista lammasta ja juurekseksi punajuurta. Pippurien sijaan tai lisäksi vaikka katajanmarjaa. Nuo kasvikset kannattaa laittaa puolitettuina, jolloin niistä voidaan halukkaille jakaa osa ja joka tapauksessa liemeen tulee niistä hyvää makua.