Kurpitsa-omenamarmeladi
Kurpitsa-omenamarmeladi saa tässä reseptissä säväyksen inkivääristä. Nauti marmeladista vaikkapa paahtoleivän tai keksien kanssa.
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Kurpitsa-omenamarmeladi:
- 1 l kurpitsakuutioita
- 0.5 l omenakuutioita
- 4 dl sokeria
- 1 tl inkivääriä
- ½ sitruunan mahu
Valmistusohje
1. Laita hedelmäkuutiot sokerin kanssa kerroksittain teräskattilaan. Peitä kattila kannella ja nosta kylmään mehustumaan yön ajaksi.
2. Lisää inkivääri ja sitruunamehu. Keitä seosta miedolla lämmöllä sekoittaen, kunnes hedelmät ovat läpikuultavia. Maista ja lisää tarpeen mukaan sitruunaa tai sokeria sekä säilöntäaineita, jos kellari on huono.
3. Tölkitä marmeladi heti. Kurpitsa-omenamarmeladi sopii levitettäväksi paahtoleivän, keksien tai korppujen päälle.
Katso myös: Tunnetko kurpitsat – tutustu eri lajikkeisiin ja ota talteen herkulliset reseptit
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kurpitsa-omenamarmeladi