Puolukkaglögi
Puolukkaglögi on ihana ruokalahja tai joulupöydän piristys. Mausteisen glögin voi terästää tai tehdä alkoholittomana. Katso ohje!
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
Puolukkaglögi
- 4 dl puolukoita
- 1 l vettä
- 2 dl sokeria
- kanelitanko
- 3 tähtianis
- 1 rkl mausteneilikoita
- 1 pala inkivääriä
- (3 dl karpalo- tai puolukkalikööriä)
- (1 dl konjakkia tai kirkasta viinaa)
Valmistusohje
Puolukkaglögi valmistuu helposti näin:
1. Keitä puolukoita ja vettä noin 20 minuuttia. Siivilöi mehu. Keitä sokeri ja mausteet mehuun. Keitä noin 10 minuuttia.
2. Seisota mehua tunnin ajan. Siivilöi mausteet mehusta ja lisää halutessasi alkoholi. Kaada puolukkaglögi kauniisiin pulloihin.
3. Tarjoa puolukkaglögi lämmitettynä itse leivottujen timanttitorttujen kanssa tai anna helppo puolukkaglögi lahjaksi.
Lue myös Anna.fi: Näin teet karapalolta maistuvan Cosmopolitan-glögin
Kommentoi
Kommentoi juttua: Puolukkaglögi