Marinoidut paprikat
Uunissa tai grillissä paahdetut paprikat maustuvat herkuiksi tällä valkosipulilla, yrteillä ja sitruunalla maustetulla marinadilla.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Marinoidut paprikat:
- 4 eriväristä paprikaa
Paprikoiden marinadi:
- 1 dl rypsiöljyä
- ½ sitruunan mehu
- 4 valkosipulinkynttä
- ¼ tl sokeria
- ¼ tl mustapippuria myllystä
- ¼ tl merisuolaa myllystä
- ½ ruukkua yrttejä (basilikaa, sitruunatimjamia, oreganoa, persiljaa)
Valmistusohje
Marinoidut paprikat valmistuvat helposti näin:
1. Halkaise paprikat, poista siemenet ja kanta. Huuhdo paprikanpuolikkaat ja lado ne uunipellille asetetun ritilän päälle. Paahda uunin grillivastuksen alla tai grillissä, kunnes kuori mustuu ja kupruilee. Nostele paprikat kulhoon ja peitä kulho muovilla. Anna paprikoiden jäähtyä ja hikoilla noin 20 minuuttia.
2. Poista paprikoista kuoret ja leikkaa viipaleiksi.
3. Sekoita marinadin ainekset. Lado paprikasuikaleet kulhoon, kaada liemi päälle ja anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
Vinkki: Tarjoa marinoidut paprikat esimerkiksi pitaleipien täytteenä yhdessä grillatun halloumin ja jogurttikastikkeen kanssa.
Lue myös: Kasvissyöjän grilliherkut – näihin kasviksiin ihastuvat kaikki!
Lue myös Anna.fi: Näin tehdään bulgarialaiset paahdetut paprikat
Kommentoi
Kommentoi juttua: Marinoidut paprikat