Uuniriisipuuro
Uuniriisipuuro on lohdullinen ja lempeä aamupala. Nauti pehmeän maukas uuniriispuuro kaneliripauksen ja mehukeiton kanssa.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Munaton
Ainekset
Uuniriisipuuro:
- 1 l maitoa
- 2 dl puuroriisiä
- ½-1 tl suolaa
Voiteluun:
- voita tai margariinia
Valmistusohje
Uuniriisipuuro valmistuu näin helposti:
1. Voitele noin 2-litrainen uunivuoka. Mittaa puuroainekset uunivuokaan.
2. Kypsennä riisipuuro uunissa 175-asteessa. Aikaa kuluu kypsymiseen noin 1,5 tuntia. Sekoita puuroa muutaman kerran kypsennyksen aikana.
3. Anna uuniriisipuuron vetäytyä hetki ennen tarjoilua. Nauti uuniriisipuuro kaneliripauksella höystettynä marjakeiton tai maidon kanssa aamiaisella.
Vinkki: Katso myös kattilassa valmistetun riisipuuron ohje.
Lue myös: Puuro – hyvän olon trendiherkku
Lue myös Anna.fi: Omenainen uunipuuro
Kommentoi
Kommentoi juttua: Uuniriisipuuro
Kyllä Jouluun kuuluu riisipuuro ja sekahedelmäsoppa kera mantelin ja kanelin.
Kiitos! Tuli tosi hyvää! Tällä ohjeella tehdään jatkossakin.