Lohicarpaccio ja mätimalja
Mätimalja ja lohicarpaccio on helmeilevä herkku. Miedosti suolattu lohi leikataan ohuiksi viipaleiksi ja tarjotaan carpacciona mädin, punasipulin ja smetanan kanssa.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Gluteeniton
- Munaton
Ainekset
Lohicarpaccio:
- 500 g lohta
- 1 rkl karkeaa merisuolaa
Lohicarpaccion pinnalle:
- karkeaa merisuolaa myllystä
- mustapippuria myllystä
- oliiviöljyä
- 1 limetin mehu
Mätimalja yhdelle:
- 0.5 dl mätiä
- 1 tl smetanaa
- silputtua punasipulia
- mustapippuria myllystä
- tilliä
Valmistusohje
Lohicarpaccio valmistuu näin:
1. Hiero suola lohen pintaan ja anna maustua tunti kylmässä. Sekoita mehu öljyyn.
2. Kaavi suolarakeet pinnalta. Leikkaa lohi paperinohuiksi viipaleiksi ja nostele ne annoslautasille. Hierrä myllystä lohiviipaleille suolaa ja mustapippuria. Asteta lohicarpaccio tarjolle kauniille vadille tai lautaselle. Pirskota päälle limetillä maustettua öljyä.
3. Lusikoi mäti pieneen maljaan tai lasiin. Nosta päälle smetanaa ja sipulisilppua. Viimeistele malja mustapippurirouheella ja tillillä.
Katso myös: Toast Skagen – tämä voileipä yhdistää katkaravut ja mädin täydelliseksi herkuksi!
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Mäti-savulohiherkku
Kommentoi
Kommentoi juttua: Lohicarpaccio ja mätimalja