Itämainen kesäkurpitsasäilyke
Viipaloi kesäkurpitsa purkkiin. Itämaisvivahteinen kesäkurpitsasäilyke on itämaisten herkkujen ja liharuokien kumppani. Tällä ohjeella saat noin 1,2 kg valmista säilykettä.
- Gluteeniton
- Kasvis
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
Itämainen kesäkurpitsasäilyke:
- 0.5 kg kesäkurpitsaa, vihreää ja keltaista
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 punainen chili
- 1 nippu tuoretta korianteria
liemi:
- 4 dl vettä
- 2 dl sokeria
- 2 dl valkoviinietikkaa
- 2 tl seesamiöljyä
- 1 tl hienoa merisuolaa
Valmistusohje
1. Huuhtele kesäkurpitsat huolellisesti ja kuivaa talouspaperilla. Puolita ne ja vedä juustohöylällä pitkittäin ohuita lastuja.
2. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Poista chilistä kanta ja viipaloi siemenineen renkaiksi. Nostele ainekset puhtaisiin ja kuumennettuihin lasipurkkeihin kerroksittain tuoreen korianterin kanssa.
3. Kuumenna liemen ainekset keskenään niin, että sokeri sulaa täysin. Kaada kuuma liemi purkkiin ja sulje kansi. Anna kesäkurpitsasäilykkeen jäähtyä ja nosta kylmään.
Vinkki! Etikkasäilykkeet saavat oikean makunsa ja rakenteensa vasta 3-5 viikkoa säilömisen jälkeen.
Katso myös: Kesäkurpitsamarmeladi
Kommentoi
Kommentoi juttua: Itämainen kesäkurpitsasäilyke
Siis 500 g kesäkurpitsaa tuottaa 1,2 kg säilykettä? En nyt hoksaa. Liemen kanssa varmaankin?