Kalapullat
Kalapullat pyöräytetään pakasteseitifileestä ja perunasta, maustetaan tillillä ja paistetaan voissa.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
Ainekset
Kalapullat:
- 1 pkt (400 g) pakasteseitifileetä
- 1 tl suolaa
- 200 g keitettyä jauhoista perunaa
- 1 sipuli
- ¼ tl rouhittua valkopippuria
- 1 kananmuna
- 3 rkl kuohukermaa
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 2 rkl hienonnettua tilliä
paistamiseen:
- voita
Valmistusohje
Kalapullat valmistuvat helposti näin:
1. Anna seitifileiden sulaa puolikohmeisiksi. Jauha fileet suolan kanssa karkeaksi monitoimikoneen leikkuuterällä.
2. Kuori keitetyt ja jäähtyneet perunat ja lisää monitoimikoneeseen hienonnetun sipulin kera. Aja tasaiseksi. Lisää koneeseen kananmuna, kerma, vehnäjauhot ja hienonnettu tilli. Käytä konetta hetki, jotta ainekset vain sekoittuvat.
3. Muotoile kostutetuin käsin massasta pyöreitä kalapullia. Paista kalapullat voissa pannulla miedolla lämmöllä kauniin ruskeiksi.
Katso myös: Kasvis- ja kalapyörykät ihastuttavat raikkailla mauillaan – 6 mainiota ohjetta
Katso myös Anna.fi/ruoka: Kalapullat ja kirpeä kastike
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kalapullat