Sinappikurkkurelissi
Sinappikurkkurelissi maistuu lisukkeena tai hodarien ja hampurilaisten täytteenä.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
Sinappikurkkurelissi
- 1 kpl kokonainen kurkku
- 1 kpl sipuli
- 1 kpö keltainen paprika
- 0.5 dl vettä
- 1 dl väkiviinaetikkaa
- 1 dl sokeria
- 0.5 tl suolaa
Suurus:
- 1 tl kurkumaa
- 2 tl sinappijauhetta
- 1 rkl maissitärkkelysjauhoja
- 2 rkl vettä
Valmistusohje
Sinappikurkkurelissi valmistuu näin helposti:
Sinappikurkkurelissi säilyy jääkaapissa useita viikkoja.
1. Kuutioi kurkku. Kuori ja hienonna sipuli. Halkaise paprika, poista kanta ja siemenet. Leikkaa pieniksi paloiksi.
2. Mittaa kattilaan vesi, etikka, sokeri, suola ja kasvikset. Keitä aineksia miedolla lämmöllä 10 minuuttia.
3. Sekoita kurkuma, sinappijauhe ja maissitärkkelysjauho veteen. Lisää seos kiehuvaan liemeen. Anna kiehua muutama minuutti. Nosta relissi kuumaan purkkiin ja anna jäähtyä.
4. Tarjoa relissi esimeriksi tuhtien nakkihodarien täytteenä.
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Mausteiset kurkut
Kommentoi
Kommentoi juttua: Sinappikurkkurelissi