Neljän jyvän uunipuuro
Uunipuuro on herkkusuun valinta. Jyviä vaihtelemalla ja sekoittelemalla saat siitä aina uuden makuisen.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
Ainekset
Neljän jyvän uunipuuro:
- ½ dl spelttihelmiä (Birkkala)
- ½ dl kokonaista puuroriisi- ja ohraseosta
- ½ dl (punaista) kvinoaa
- 7 dl täysmaitoa
- ¾ tl suolaa
voiteluun:
- voita
Valmistusohje
Neljän viljan uunipuuro tehdään helposti näin:
1. Voitele noin 1,5 litran uunivuoka voilla.
2. Nosta jyvät vuokaan ja kaada päälle maito ja suola. Sekoita ainekset huolellisesti.
3. Kypsennä puuroa 150-asteisessa uunissa noin 1,5 tuntia.
Katso myös: Uunipuuro on herkkusuun valinta – näillä resepteillä teet puurosta suussa sulavan
Katso myös Anna.fi/ruoka: Omenainen uunipuuro
Kommentoi
Kommentoi juttua: Neljän jyvän uunipuuro