Uunijuurekset mausteseoksella
Uunijuurekset saavat ihanan maun tästä mausteseoksesta, josta löytyy sitruunaa, rosmariinia ja ripaus chiliä. Punasipulia ja valkosipulia lisätään juuresten kaveriksi muhimaan uuniin.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
Uunijuurekset:
- noin 2 kg erilaisia juureksia kuten porkkanaa, lanttua, naurista, selleriä, palsternakkaa, perunaa, bataattia
- 2 punasipulia
- 1 kokonainen valkosipuli
Mausteseos:
- 0.5 dl (sitruuna) öljyä
- 1 sitruunan raastettu kuori
- 1 tl suolaa
- 1 tl hunajaa tai ruokosokeria
- 0.5 tl mustapippuria
- ripaus chilijauhetta
- timjamia tai rosmariinia
Valmistusohje
1. Harjaa juurekset puhtaiksi ja kuori. Porkkanat ja palsternakat voi jättää kuorimatta. Leikkaa juurekset suikaleiksi. Voit tehdä myös lastun ohuita paloja kuorimaveitsellä tai juustohöylällä. Kuori valkosipulin uloimmat kuoret ja leikkaa sipulin kärjet.
2. Sekoita öljy ja mausteet. Kaada juurekset leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle ja kaada öljyseos päälle. Sekoittele ja kypsennä 175-asteisessa uunissa suikaleiden paksuudesta riippuen 20-60 minuuttia. Valkosipulin kynnet voi puristaa kuorista ja sekoittaa suikaleiden joukkoon.
Lue myös: Keltajuuri, lanttu, juuriselleri… Osaatko käyttää juureksia?
Kommentoi
Kommentoi juttua: Uunijuurekset mausteseoksella