Puolukkapiirakka
Puolukkapiirakan pohjassa maistuu ruis ja graham. Hapahko ja aidon metsäinen puolukka rakastaa rouhean rukiisia jauhoja. Kermaviili, sokeri ja kananmuna taltuttavat puolukkatäytteen happamuuden sopivasti.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Kasvis
Ainekset
Puolukkapiirakan pohja:
- 150 g voita
- tai margariinia
- 1 dl sokeria
- 1 kpl kananmunaa
- 1 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 dl grahamjauhoja
- ½ dl ruisjauhoja
- ½ tl soodaa
- ½ dl maitoa
Puolukkapiirakan täyte:
- noin 4 dl puolukoita
- 1 prk kermaviiliä
- 1 kpl kananmunaa
- ½ dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
Valmistusohje
Puolukkapiirakka leivotaan helposti näin:
- Ota rasva huoneenlämpöön. Vaahdota rasva ja sokeri sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon kananmuna voimakkaasti vatkaten.
- Sekoita kuivat aineet keskenään erillisessä kulhossa. Lisää jauhoseos kahdessa erässä yhdessä maidon kanssa taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
- Levitä taikina tasaisesti voideltuun piirakkavuokaan ja ripottele puolet puolukoista taikinan päälle.
- Sekoita keskenään kermaviili, kananmuna ja sokerit. Kaada piirakkavuokaan taikinan ja puolukoiden päälle.
- Ripottele loput puolukat täytteen päälle ja paista piirakkaa uunissa 200 asteessa noin puoli tuntia, kunnes kermaviilitäyte on hyytynyt ja piirakka on kypsä. Yhdestä piirakasta saat noin 10-12 palaa. Tarjoa puolukkapiirakka vaniljakastikkeen kanssa.
Vinkki: Näin puolukka piristää jälkiruokia
Lue myös Anna.fi: Näin leivot täydellisen puolukka-kinuskipiirakan
Kommentoi
Kommentoi juttua: Puolukkapiirakka